ZATVORI

Dezinfekcija i čišćenje bazena i jacuzzija

Stiže ljeto! Jeste li spremni?

Svi volimo brčkanje u vodi i težimo za osvježenjem tokom vrućih ljetnih dana. Kako bi se izbjegle gužve po plažama, oko vikendica i apartmana sve češće možemo vidjeti bazene koji zaista upotpunjuju sliku idilične prirode. Bez obzira kakav bazen bio duboki, plitki, veliki, mali ili pak onaj jednostavni koji napuhneš i napuniš vodom svejedno je. Uživanje može početi!

No prije nego što bezbrižno skočimo postoji i ona druga strana kojoj treba posvetiti posebnu pažnju. Voda u kojoj se kupamo može biti izvor zaraze. Kupanjem u bazenima unosimo bakterije preko kože; ljuskice kože, znoj, kosa, kozmetika… Na taj način bakterijama omogućavamo najpovoljniji način za razvoj.

Iako stupanj onečišćenosti bazenske vode ponekad možemo procijeniti i vizualno, potrebno je testirati pH vrijednost bazenske vode prije korištenja.

Kako bi se spriječio razvoj bakterija, pH vrijednost bazenske vode trebao bi biti 7,2-7,6 (idealna pH vrijednost bazenske vode je 7,4). Najčešće se koristi klor koji će svojim djelovanjem uništiti bakterije. Iako jako djelotvoran na bakterije, klor nepovoljno djeluje na naše zdravlje. Čak i male količine nadražuju oči i kožu, reagira s vlagom sluznice nosa, grla i gornjih dišnih puteva, uzrokuje bronhitis i nakupljanje vode u plućima dok dodir sa tekućim klorom uzrokuje ozebline i slijepoću. Osim narušavanja ljudskog zdravlja, klor zbog korozivnosti uništava podlogu bazena, površine oko bazena i bazensku opremu.

Ako ste već pomislli da ćete morati potražiti drugi izvor za osvježenjem, budite bez brige, biti će kupanja i ove godine!

GENOX AQUAPOOL je najjače dezinfekcijsko sredstvo ekoloških svojstava za dezinfekciju bazenske vode proizvedeno Aquagen tehnologijom. Potpuno prirodno, 100% Eco friendly proizvodi koji dezinfekcijsko djelovanje ostvaruju fizičkim ‘’napadom’’ i razaranjem vitalnih staničnih dijelova mikroorganizama gdje do danas ne postoji pojava rezistencije.

Jačina djelovanja na mikroorganizme, jednake koncentracije aktivnog klora, 300 puta su jači od hipoklorita ili klora. Kisik iz GENOX-a pomaže koži disati, obnavlja površinski sloj kože i pomaže zarašćivanju površinskih rana i oštećenja.

GENOX AQUAPOOL BABYSAFE namijenjen za dezinfekciju vode u dječjim bazenima, proizvod siguran i za najosjetljiviju dječju kožu.

GENOLL AQUAPOOL koristi se za čišćenje i održavanje bazena, prostora oko bazena i bazenske opreme. Kako je primjeren za osjetljive površine i nije korozivan, može se koristiti i kod bazena koji su presvučeni gumom.

Nakon primjene Genoll Aquapool deterdženta površine je potrebno dezinficirati Genox Aquapool dezinficijansom i bazen napuniti vodom.
Sada uživanje u ljetnim vrućinama može bezbrižno početi.

Svi su proizvodi u koncentriranom obliku te se razrijeđuju vodom u preporučenim omjerima. Upravo zbog toga proizvodi su konkurentni svojom cijenom, dok učinak ostaje isti.

Više o Aquagen proizvodima možete pronaći na našoj internetskoj stranici https://www.versus-solutions.hr/

aquagen-higijenski-standard
bez-alkohola
100-natural
ecotoxicologically-tested
Ikone HR - 4 kockice
Eco friendly
tuv-austria-certified
HALAL Certified
Koser

Reference