ZATVORI

GENOX – Suzbijanje afričke svinjske kuge (ASK)

 

Afrička svinjska kuga (ASK) trenutno je glavno pitanje zdravlja životinja, a sprječavanje, kontrola i iskorjenjivanje ove bolesti pitanje je visokog prioriteta za područje Europe jer predstavlja ozbiljan rizik za važan sektor svinjogojstva, populaciju domaćih i divljih svinja i okoliš. Od 2014. bolest se polako, ali sigurno širi na veći broj europskih zemalja te predstavlja opasnost za životinje, te je nažalost zabilježena i u Hrvatskoj.

Uzroci ovakvog širenja afričke svinjske kuge u većini slučajeva povezuju se s ljudskim faktorom što još jednom dokazuje važnost provedbe svih preventivnih mjera i dodatnih mjera opreza od strane držatelja svinja, lovaca, ali i cjelokupne javnosti.

Pojava ASK dovodi do visokih gospodarstvenih gubitaka u svinjogojskoj industriji zbog izravnih šteta nastalih zbog uginuća svinja, te neizravnih šteta nastalih kao posljedica primjene strogih i vrlo skupih mjera iskorjenjivanja bolesti. Premda ASK nije opasna po zdravlje ljudi, njezina pojava ima vrlo negativan društveni utjecaj u državama u kojima se pojavljuje.

U slučaju pojave apeliramo da se kontaktiraju nadležna tijela, odnosno da se što hitnije pristupi preventivnim mjerama sa odgovarajućim virucidnim sredstvima. Vrlo pogodan proizvod za uklanjanje navedenog virusa je biorazgradivi ekološki dezinficijens Genox Professional, koji ima  široko djelovanje na cijeli spektar patogenih mikroorganizama: viruse, bakterije, gljivice te spore i plijesni.

Genox dezinficijens je jedan od rijetkih na svjetskom tržištu koji NE zahtijeva posebne mjere opreza pri rukovanju, ne zahtijeva zaštitnu opremu za djelatnike koji obavljaju dezinfekciju, nije toksičan niti korozivan, odnosno ne postoje nikakva ograničenja od njegove primjene. Vrlo lako rukovanje, primjena na različitim materijalima te opremi i priboru koji je bio u kontaktu sa virusom, kao i visoka učinkovitost dezinfekcije samim sredstvom, čini cijeli mukotrpni proces vrlo lakim te cjenovno prihvatljivim. Genox se za primjenu miješa sa vodom te se na takav način dobiva radna otopina izuzetnih karakteristika i visokog učinka. Genox radi svojih karakteristika ima mogućnost primjene procesom zamagljivanja u zaraženom prostoru koje na vrlo brz i učinkoviti način dezinficira zrak u prostoru te uklanja sve viruse sa površina na koje aerosol padne, uključujući i na same životinje.

aquagen-higijenski-standard
bez-alkohola
100-natural
ecotoxicologically-tested
Ikone HR - 4 kockice
Eco friendly
tuv-austria-certified
HALAL Certified
Koser

Reference