ZATVORI

Održavanje i dezinfekcija plastenika – GENOX

Za ekološki uzgoj svih kultura potrebno je naći sredstva koja mogu pratiti potrebne EKO zahtjeve. U našoj ponudi nudimo sredstva za održavanje plastenika, te dezinficijensa koji se dodatno primjenjuje za cijeli niz primjena u uzgoju bilja. Proizvodi su hrvatske proizvodnje i uporabom mogu napraviti i korak vise, kada govorimo o higijeni u cijelom plasteniku ili stakleniku, samom uzgoju bilja ili skladištenju i pakiranju proizvoda. Korištenjem se preventivno radi zaštita od svih poznatih patogenim mikroorganizama koji mogu biti uzročnici vrlo neželjenih komplikacija u uzgoju koje stvaraju dodatni trošak. Proizvodi koji se koriste su:

GENOX AGRO prirodni je dezinficijens vrlo jakog dezinfekcijskog djelovanja i široke primjene u poljoprivredi. U plastenicima se koristi od dezinfekcije sjemena, preko uzgoja bilja, održavanja plastenika, opreme i vozila pa sve do pakiranja samih proizvoda. Lako uklanja bakterije, viruse, gljivice, alge i druge patogene mikroorganizme poput pljesni i nematoda te otapa nakupljeni biofilm. GENOX AGRO je 100% biorazgradiv, te se smije primjenjivati direktno na hranu i vodu. Koristi se vrlo lako, bez posebne zaštitne opreme i uz prisutnosti ljudi, jer nije toksičan i ne šteti živom svijetu.

GENOLL SP i BP AGRO prirodni je deterdžent, potpuno neotrovan i 100% biorazgradiv. Vrlo je jaki odmaščivać što sam postupak odmašćivanja i pranja čini uspješnijim i lakšim. GENOLL AGRO nije korozivan, ne nagriza površine, on odiže masnoće s površine, ne rastapa niti ne rastvara materijale. U svom sastavu ima prirodne tvari koje ne zagađuju okoliš, nisu štetne za biljke i životinjski svijet niti za čovjeka. GENOLL SP ili BP AGRO se također može koristiti kod uklanjanja lisnih ušiju kao 1 do 5% radna otopina ako su biljke infestirane lisnom uši, štitastom uši ili bijelom mušicom u kupusnjačama, operu se GENOLL-om AGRO.

KAMENKO AGRO FORTE prirodan je proizvod za uklanjanje kamenca, 100% je biorazgradiv i bez agresivnih kemikalija. Primjenjuje se za uklanjanje kamenca sa svih površinama, radnih strojevima, alata, opreme i pribora, ali i u sustavima kap po kap, atomizerimai sl. Za uklanjanje naslaga kamenca iz prskalica ili sustava potrebno je KAMENKO AGRO otopinu propustiti kroz sve dijelove kao 3-20% otopinu. Može se izliti direktno na zemlju. 

Tretman prostora i zraka:

Zamagljivanjem pomoću sprinklera ili zamagljivača. Primjena dezinficijensa GENOX AGRO direktnim prskanjem pomoću sprinklera,(2 L na 100 m3 ili 1x tjedno, a kod bolesti 2-3x tjedno.

Dezinfekcija stiropornih ploča i čašica za sadnju:

GENOX-om, prskanjem, miniwash uređajima, potapanjem u GENOX otopinu. Primjena GENOX-a je putem 5 do 10%-tne radne otopine, ostaviti djelovati 15 min, ispiranje nije potrebno, postupak raditi svaki put prije uporabe ploča i čašica. Na isti način se primjenjuje za dezinfekciju opreme, alata i pribora, vozila, površina i sl.

Pranje i dezinfekcija folija GENOLL deterdžentom i GENOX dezinficijensom:

Prskanjem miniwash uređajima, prvo GENOLL-om s pjenom kako bi se temeljito uklonile sve nečistoća te nakon toga dezinfekcija GENOX-om. Primjena: GENOLL kao radna otopina od 5% (topla voda je bolji izbor) prskati po foliji, a nakon 15 minuta isprati vodom u kojoj je GENOX kao 5 do 10% otopina, bez ispiranja s vodom, postupak raditi svaki put prije ili nakon uporabe folije.

Dezinfekcija ubranog voća i povrća GENOX dezinficijensom:

Prije pakiranja radi uklanjanja bakterija, ostataka kemijskih spojeva s površina listova i plodova te produljenje trajnosti i svježine i do 50%. Primjenjuje se prskanjem po voću i povrću ili potapanje u GENOX. Prskanje vodom koja sadrži GENOX u 5%-tnoj koncentraciji ili potapanje plodova u 5%-tnoj radnoj otopini GENOX dezinficijensa na 15 minuta.

Tretman vode GENOX dezinficijensom:

Voda koja dolazi iz bunara ili kišnica i koristi se za zalijevanje bilja se preporuča tretirati protiv patogena. Važno je naglasiti da primjenom GENOX AGRO u cijeloj cjevovodnoj mreži nije moguć razvoj mikroorganizama koji bi mogli štetno djelovati na povrće, činiti vodu kontaminiranom. GENOX AGRO u vodu unosi kisik te čuva stanice korijena povrća čime pospješuje rast i kvalitetu. Primjena GENOX-a je direktnim doziranjem u vodu ili bazen u omjeru 1:500 do 1:1000, tijekom cijelog uzgojnog postupka.

Zamijenite  agresivne kemikalije učinkovitim zelenim proizvodima sa svim dozvolama i certifikatima!

 

aquagen-higijenski-standard
bez-alkohola
100-natural
ecotoxicologically-tested
Ikone HR - 4 kockice
Eco friendly
tuv-austria-certified
HALAL Certified
Koser

Reference