ZATVORI

Uzgoj microgreensa (mikro povrća) na ekološki način

Novi trend u povrtlarstvu je uzgoj mikro povrća, tzv. mikrogreensa, odnosno povrća sa jačom koncentracijom hranljivih tvari u biljci. Radi se o određenim vrstama povrća koje se mogu uzgajati na ovaj novi način. Razlikuju se od klica po veličini biljke, gdje se biljci nakon klijanja dovodi svjetlost u cilju stvaranja klorofila. Postoje dva pristupa u uzgoju koji može biti: klasičan, zasađivanje biljke u zemlju ili drugi – hidroponski uzgoj, gdje biljka raste u vodenoj otopini zajedno sa otopljenim hranljivim tvarima.

Za cjelokupni uzgoj mikrogreensa, bez obzira na način uzgoja, nudimo ekološko i prirodno rješenje za preventivu od biljnih bolesti uzrokovanih patogenim mikroorganizmima. Genox Agro je neotrovni dezinficijens koji ima izuzetno učinkovito djelovanje na: bakterije, viruse, gljivice, plijesni, spore i alge. Razara ovojnice mikroba već nakon nekoliko sekundi, nakon čega je tretirana površina ili predmet mikrobiološki čista. Osim za tretiranje vode u cilju, primjenjuje se i za dezinfekcijsko čišćenje površina i pribora, te opreme na uzgajalištu, te za dezinfekciju vode, zemlje i zraka.

Primarno, preporuča se napraviti dezinfekciju na početku proizvodnog ciklusa, dezinfekcijom sjemenja, korištenjem Genox Agro da ne bi došlo do razvoja bolesti. Sjeme se potopi na 15 minuta u 1 % radnu otopinu (1 ml Genoxa Agro na 100 ml tj. 1 dcl).

Preventivna zaštita bilja se obavlja tako da se vodi briga o mikrobiološkoj čistoći svih površina, sjemenja, alata i vode za biljke. Preporučena koncentracija za je od 1 do 2 %, odnosno 1 do 2 ml na 100 ml (1 dcl). Rade se minimalne količine radne otopine koje se mogu utrošiti u roku od 24-48 sati.

Drugi način je odličan za hidroponske sustave uzgoja, Genoxa Agro umjesto preagresivnog vodikovog peroksida. Pored potrebne vode i otopljenih hranljivih tvari za same biljke, u hidroponsku otopinu se ulije određena koncentriranog Genox Agra. Koncentracija sredstva ovisi o nekoliko faktora, primarno o kakvoći vode. Za sve dodatne informacije o potrebnim koncentracijama, uvijek se može kontaktirati naša tvrtka radi konkretnijeg savjeta o doziranju.

Ukoliko je nastupila bolest uzrokovana bilo kojim patogenim mikroorganizmom dezinfekcija Genoxom Agro  provodi se u koncentracijama od 3 do 5%, na svim površinama, priboru, rukama djelatnika, kao i u vodi za zalijevanje.

Dezinficijens Genox Agro posjeduje sve potrebne dokumente nadležnih hrvatskih službi za stavljanje u promet. Međunarodna i domaća testiranja učinkovitosti, te brojne mikrobiološke nalaze učinkovitosti u praksi. Kod svih naših proizvoda implementirane su ISO norme 9001, 14001 i 45001, te Halal i Kosher certifikat.

aquagen-higijenski-standard
bez-alkohola
100-natural
ecotoxicologically-tested
Ikone HR - 4 kockice
Eco friendly
tuv-austria-certified
HALAL Certified
Koser

Reference