ZATVORI

Uzgoj sobnog i balkonskog bilja na prirodan način

 

 

Sobno i balkonsko cvijeće je prije svega potrebno dobro održavati. Koristiti čiste teglice, skupa sa podlošcima, voditi računa o zemlji u koju se biljke sade, redovito zalijevati, imati dreniranu zemlju i sl.

Cvijeće vrlo često ima neželjene posljedice radi prisutnosti bakterija, virusa ili gljivica. Kako bi spriječili pojavu bolesti i propadanje cvijeća, savjetujemo koristiti ekološki dezinficijens Genox Agro.

Genox Agro je dezinficijens širokog spektra djelovanja, ne samo na bakterije, viruse i gljivice, nego i spore, plijesni, alge te djeluje na otapanje biofilma. Primjenjuje se za preventivu ili liječenje sobnog bilja. Smije se koristiti i na biljci, ali i na opremi i priboru koji se koristi pri uzgoju bilja. Genox Agro potiče rast biljaka i čuva njihovo zdravlje te pospješuje prihranu preko lista.

Genox je potpuno prirodni dezinficijens koji se koristi pri uzgoju voća i povrća, tako da njegovom primjenom na sobnom bilju nećete raspršivati toksične fungicide i druga opasna sredstva za zaštitu i liječenje bilja, kao što je inače praksa kod pojave bolesti. Biljka koja se tretira sa agresivnim i toksičnim sredstvom se preporuča izbaciti van pa tek onda tretirati, dok kod Genox-a ne postoje takve potrebe i opasnosti od trovanja ljudi i kućnih ljubimaca. U slučaju gljivičnih bolesti pogodno je izolirati biljku od drugih, radi toga da se spriječi prebacivanje spora samog gljivičnog oboljenja na druge biljke.

Trulež biljke i pjege su uzrokovane virusima i gljivičnim oboljenjima. Potrebno je pored tretmana ukloniti sve dijelove biljke koji su zaraženi, bez obzira da li je bolest zahvatila biljku ili i njezin korijen. Također je moguće dezinficirati i zemlju u kojoj je bila zaražena biljka, sa otopinom Genox dezinficijensa i vode, ukoliko nije moguća zamjena zemlje. Uzrok pjega može biti i bakterijski i vrlo često mu pogoduje prekomjerno zalijevanje te gusto zasađeno bilje, bez dobre cirkulacije zraka.

Sve bolesti koje su uzrokovane mikroorganizmima se mogu liječiti sa dezinficijensom Genox, ali se svakako savjetuje preventivna zaštita bilja da ne bi došlo do pojave problema.

Svakako je preporučljivo da se prilikom obrade zaraženog bilja koristi dezinficijens Genox za dezinfekciju teglica/spremnika za bilje, dezinfekciju opreme i pribora koji je bio u kontaktu sa zaraženom biljkom pa čak i dezinfekciju zraka oko biljke. Za korištenje Genox dezinficijensa nije potrebna nikakva zaštitna oprema, Genox smije bez imalo straha pasti na Vašu kožu te se isto tako ne može napraviti „predoziranje“ na bilju, čak i ukoliko se koristi višestruko jača koncentracija od one preporučene.

Genox Agro dezinficijens se koristi tako da se pomiješa sa vodom u preporučenom omjeru, najčešće od 1-10 %, te se njime raspršuje  po svim dijelovima biljke, uključujući i samu zemlju u koju je zasađena biljka ukoliko za to postoji potreba.

Za održavanje visoke higijene kod uzgoja cvijeća, u ponudi pored dezinficijensa nudimo i ekološki deterdžent Genoll te sredstvo za uklanjanje kamenca Kamenko. Genoll se primjenjuje za ekološko pranje teglica i sve potrebne opreme, bez kemijskog ostatka. Nakon pranja sa Genoll-om savjetujemo uporabu Genox dezinficijensa u cilju uklanjanja nečistoća i eventualnih patogena, eliminacije teških metala i dobivanja higijene oko biljke u vrlo visokog higijenskog standarda. Kamenko je izuzetan za uklanjanje kamenca, čak i ovog najtvrdokornijeg. Najbolje je ostaviti otopinu Kamenka i vode i spremnik/podložak i ostaviti da djeluje, tako će sam napraviti cijeli posao umjesto vas. Cvijeće će nam biti zahvalno i uzvratiti će nam najbolje kako zna – sa tim predivnim i bujnim cvjetovima!

aquagen-higijenski-standard
bez-alkohola
100-natural
ecotoxicologically-tested
Ikone HR - 4 kockice
Eco friendly
tuv-austria-certified
HALAL Certified
Koser

Reference