ZATVORI

GENOX AQUALIFE – dezinfekcija zagađene vode

Prema izvješću o vodnim zalihama, koje je izradio UNESCO snimajući stanje u čak 188 zemalja svijeta, Hrvatska se na prostoru Europe smjestila na visoku treću poziciju, bogatije vodom od nje samo su dvije sjeverne zemlje: Norveška i Island. Hrvatska prema tom izvješću raspolaže sa 32.818 prostornih metara godišnje obnovljive pitke vode po stanovniku i po tom se podatku uspjela svrstati i u krug 30 vodom najbogatijih zemalja svijeta. Osim toga, Hrvatska je i među malobrojnim zemljama koje svojim građanima sustavom javne vodoopskrbe jamče i osiguravaju pitku vodu.

Nažalost još uvijek postoji puno domaćinstava kojima sustav javne vodoopskrbe nije dostupan, te su prisiljeni akumulirati kišnicu ili koristiti bunare. Preduvijet za ovakav način korištenja vode je dezinfekcija. No čime je tretirati, a da dezinfekcijsko sredstvo ne sadrži opasne kemikalije i klor?

Genox aqualife je biološki dezinficijens, koji nije toksičan, 100 % se razgrađuje bez ostatka i ne sadrži agresivne kemijske spojeve. Vrlo djelotvorno, u vrlo kratkom vremenu, bez miješanja, osigurava da voda bude spremna za upotrebu, odnosno piće.

Genox aqualife je ekološki siguran dezinficijens, puno jači od klora, koji nema negativne posljedice na zdravlje čovjeka, životinje ili okoliš. Za razliku od derivata klora on ne stvara štetne klorne spojeve (trihalometane i dr.) koji su zaslužni za štetan učinak kloriranja pitke vode, što vodu dezinficiranu Genox aqualife dezinficijensom čini kvalitetnijom od vode dezinficirane klornim sredstvima. Genox  aqualife je ekološki siguran i neotrovan dezinficijens stostruko jači od klora, a nema negativne posljedice na zdravlje čovjeka, životinja i okoliš.

Za razliku od ostalih sredstava za dezinfekciju pitke vode razara biofilm na površinama cjevovoda zahvaljujući svojim aktivnim ionima i visokom ROP-u što mu omogućuje prodiranje kroz polisaharidne površinske slojeve biofilma do bakterijskih nakupina. Dezinficijens ima produljeni rezudualni učinak s kontroliranim količinama aktivnoga klora, što pruža mogućnosti praćenja dezinfekcije pitke vode prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće RH.

aquagen-higijenski-standard
bez-alkohola
100-natural
ecotoxicologically-tested
Ikone HR - 4 kockice
Eco friendly
tuv-austria-certified
HALAL Certified
Koser

Reference