ZATVORI

Kamenko agro forte – unaprijedite svoj sustav navodnjavanja eko sredstvima

Prilikom uzgoja različitih poljoprivrednih kultura često su potrebni strojevi i sustavi koji poljoprivrednicima uvelike olakšavaju rad. Kada govorimo o sustavima kroz koje se propušta voda često se  stvaraju naslage kamenca koji uzrokuje velike probleme i troškove. Da bi se osigurala čistoća od takvih tvrdokornih naslaga, savjetujemo primjenu našeg prirodnog sredstva za uklanjanje kamenca. Proizvod se koristi i za uklanjanje kamenca sa različitih površina alata, opreme i pribora.

Kamenko Forte Agro je prirodni proizvod na bazi limunske kiseline. U potpunosti je biorazgradiv, nema štetnih spojeva i agresivnih kemikalija te je prikladan za učestalu uporabu. Pored primjene za učinkovito uklanjanje naslaga kamenca odličan je i za sustave za navodnjavanje. Otopina se propusti kroz sustav i reakcija je vidljiva odmah. Naslaga kamenca osim što smanjuje protok vode ili otopine, negativno djeluje na sami materijal i uništava ga. Za jače naslage kamenca na alatima i opremi, isti se mogu potopiti u otopinu Kamenka i vode, te ostaviti djelovati 15-30 minuta ili dulje prema potrebi, te isprati vodom. Ukoliko se pojača koncentracija radne otopine, Kamenko će brže napraviti posao, bez ikakvih štetnih posljedica na materija.

Kamenko Forte Agro je koncentrirani proizvod proizveden u Hrvatskoj, ima sve potrebne certifikate i dozvole za ekološki uzgoj. Ne zahtijeva posebne mjere opreza pri korištenju, ADR prijevoz niti posebno skladištenje, ali ukoliko postoji rana na koži ili mikro rana, savjetuje se korištenje rukavica. Ovo uvelike olakšava provođenje postupka čišćenja i dezinfekcije, jer nema potrebe za zaštitnom opremom kako niti posebne edukacije za djelatnike koji će provoditi postupke. Ono što treba osigurati u skladištu je optimalna vlažnost i temperatura ne viša od 25°C, kao niti izlaganje direktnoj sunčevoj svjetlosti.

Ukoliko se koristi voda za zalijevanje iz spremnika, cisterni i sl., može doći do kontaminacije ili stvaranja algi, što negativno utječe na njezinu kvalitetu. Da bi se ona dezinficirala te postala mikrobiološki čista, primjenjuje se Genox Agro dezinficijens koji se ulije u spremnik bez miješanja u omjeru 1:500 do 1:1.000. Takva voda vrlo pogodno djeluje na biljke jer preventivno djeluje na eventualne komplikacije koje donose patogeni mikroorganizmi.

https://www.versus-solutions.hr/asortiman/kamenko/kamenko-agro/

aquagen-higijenski-standard
bez-alkohola
100-natural
ecotoxicologically-tested
Ikone HR - 4 kockice
Eco friendly
tuv-austria-certified
HALAL Certified
Koser

Reference